Vilket material ska man välja till sitt nya badrum?

Vilket material ska man välja till sitt nya badrum?

 

Börjar det bli dags att renovera badrum? Vad roligt! Det är så härligt att äntligen få chansen att bygga det badrummet som man drömt om så länge. Nu finns det såklart mängder av saker att tänka på. Vilka färger ska man välja? Hur stort ska det vara? Vill man ha badkar eller dusch, eller kanske båda? En av de viktigaste frågorna som man ställer sig är dessutom vilket material man ska välja, när man ska genomföra en badrumsrenovering

 

Kakel, natursten eller microcement?

 

De tre vanligaste materialen som många väljer när de renoverar sina badrum är kakel, natursten och microcement. De olika materialen har både för- och nackdelar, beroende på vilken stil och vilka funktioner man vill åt med sitt nya badrum. Kakel är klassiskt och passar bra in i alla inredningsstilar. Det är dessutom väldigt hållbart och tidlöst, vilket många föredrar. Microcement ger en minimalistisk look och dessutom otroligt hållbart och behöver sällan behandlas. Natursten är vackert och kommer i mängder av varianter, såsom ljuvlig marmor och elegant granitkeramik. Materialvalet beror alltså främst på vilket utseende badrummet ska ha, helt enkelt!

Välj ett material som passar bra med resten av huset

 

Beroende på vilken stil man har på sin bostad kan det vara smart att välja material därefter. Man vill ju inte gärna att badrummets utseende ska krocka med utseendet på resten av huset. Ett elegant hem kommer se bra ut tillsammans med ett badrum i natursten, medan det minimalistiska och industriella hemmet passar bra ihop med microcement. För det tidlösa och moderna hemmet är kakel ett bra alternativ. Konsultera med en byggfirma Stockholm för att hitta ett material som dels går hand i hand med resten av huset, men som även är hållbart, prisvärt och funktionellt.