Ta hand om lockarna

Är du en av de som föddes med vackra lockar på huvudet? Gratulerar! Lockar är just nu något av det mesta eftertraktade även bland folk som inte har dem. Så skatta dig lycklig och ta väl hand om dina lockar!

Våra tips på riktigt bra produkter för dig med lockar:

Sovmössa silke – precis som det låter! En sovmössa av ett mjukt och följsamt tyg. Denna kommer att skydda dina lockar och att hjälpa dig att undvika onödigt slitage på håret. Siden är ett tyg som har väldigt låg friktion och som även bibehåller fukt. Om du tycker att det är jobbigt att sova med en mössa på huvudet, så kan du fundera på ett sidenörngott. Då får du nästan samma effekt som med en sidenmössa. En bonus är dock att det även skyddar ansiktshuden. Svalt, vackert och snällt för hud och hår.

Living proof är ett märke som är speciellt bra för de som har lockigt hår. De innehåller inga silikoner, som kan tynga ner håret, och de gör inte håret stelt. Det innebär att lockar får nytt liv och att de håller sig pigga och fina. Välj ett milt schampo, en inpackning, ett balsam och någon trevlig stylingprodukt så kommer du långt.

När du väljer hårprodukter för lockigt hår tycker vi att man kan tänka på att det är många produkter som kanske inte är tilltänkta endast för lockigt hår, men som ändå fungerar fint. Det viktigaste brukar vara att välja produkter som inte torkar ut håret, som inte tynger ner och ger rikligt med fukt. Ofta kan håret också behöva en del olja för att hålla sig frizzfritt och fint. Detta gäller framför allt för de lockigaste hårtyperna så som typ 3. Om du känner dig osäker rekommenderar vi helt klart att du frågar din frisör. Frisören kommer att ha massor av bra tips och idéer!