Måla om eller tapetsera – vad är bäst?

För den som börjar tröttna lite på väggfärgen där hemma finns det olika saker att göra för att skapa en ny känsla. Man kan såklart antingen måla om, eller tapetsera. Det olika alternativen kommer med både för- och nackdelar, och det är helt och hållet upp till en själv vad man väljer att göra. Men för er som har svårt att bestämma er så har vi skrivit ned lite olika för- och nackdelar, när man bör välja det ena alternativet och när man bör välja det andra. Läs vidare för att ta del av tipsen!

 

Tapetsera

Tapetsering kostnad är ett roligt sätt att skapa lite liv i en bostad. Det finns ju otroligt många olika tapeter att välja mellan och det är lätt att skapa en personlig känsla genom hemmet. Man kan dessutom välja att tapetsera vissa väggar, medan man målar om andra. Det ger mängder av valmöjligheter och det kan faktiskt bli riktigt snyggt! Det som är mindre bra med tapet är att det är lite svårare att sätta upp tapeter än vad det är att måla. Men det går hur bra som helst att anlita en målare järfälla som genomför jobbet åt en, man behöver ju inte göra allt själv. 


Sammanfattningsvis är tapet ett bra alternativ för den som är intresserad av att skapa en mer personlig känsla, kanske med hjälp av mönster eller bara unika färger. Det är dessutom relativt enkelt att byta ut om man anlitar ett företag som kan måleri solna.

 

Måla om

Att måla om är främst mycket enklare än att tapetsera. Det går dessutom att byta ut målarfärg oftast än vad det går att byta ut tapeter, och man behöver inte anlita hjälp. Måleri Stockholm är dessutom roligt då man kan välja att måla om i olika mönster och olika färger, man behöver inte använda sig av en och samma färg. Är man duktig på att måla själv kan man dessutom experimentera och prova på att måla fina mönster, eller kanske till och med en väggmålning.

Sammanfattningsvis kan målarfärg vara ett bra alternativ för den som lätt blir trött på sin bostad. Det är lätt att måla om, och man kan i princip måla om när som helst – var som helst. Det är även billigare och man behöver som sagt inte ta hjälp för att lyckas, såvida man inte av någon anledning är riktigt dålig på att måla.