Därför ska man byta däcken själv

Två gånger per år behöver man, som bilägare, fundera på vart man ska ta vägen för att få hjälp med däckbyte Göteborg! Många har ett ställe som de gillar, som gör arbetet snabbt och effektivt, och som kanske till och med erbjuder däckförvaring så att man slipper kånka på däcken själv. Men man behöver faktiskt inte ens göra sig besväret att åka till en bilverkstad Göteborg för att få dina däck bytta – man kan bara göra det själv!

Spara pengar

Det är mängder av människor där ute som spenderar flera hundratals kronor på att få deras däck bytta två gånger per år – när man istället kan göra det gratis själv. Att byta sina däck går fort, det är inte komplicerat och det är framförallt gratis, så varför envisas vi med att låta någon annan göra jobbet? Ett vanligt däckbyte hos en verkstad kan kosta upp mot 500 kr, vilket innebär att man kan sparar en tusenlapp varje år genom att byta däck själv istället!

Det är enkelt

Vissa verkar tro att det är svårt att byta däck – det är det inte. Allt man behöver är en domkraft och ett fälgkors. Kanske en mutterdragare om man vill slå på stort, men det behövs inte egentligen. Att byta däck själv tar bara några minuter per däck och det sparar tid då man slipper köra iväg till någon verkstad som ligger flera kilometer bort.

Om man inte vet hur man byter däck finns det mängder av instruktioner på nätet som förklarar hela processen, steg för steg. Undantaget är man behöver köpa nya däck, eller byta fälg på däcken. Då kan det vara en bra idé att besöka en verkstad som har rätt verktyg och rätt kompetens. Men i övrigt är det ingenting som man inte kan göra själv! Tycker du det är svårt att byta däck kan vi dock ändå rekommendera dig att åka iväg och byta dem. Det är ändå rätt skönt att slippa arbetet själv. Passa på att boka biltvätt Göteborg på samma gång så är du redo för våren!