Att spela online behöver inte kosta skjortan

Att spela online behöver inte kosta skjortan

 

Att spela på nätet är en trend som växt rejält under årens gång. Vare sig man spelar på PC eller konsol, finns det mängder av olika spel, olika forum och aktiviteter att göra och många gör faktiskt karriär på att spela och livesända sitt spelande till publik. Det finns även mängder av spel som går att tävla i, så kallad e-sport, där man kan vinna miljontals kronor om man är bra nog. Oavsett vad du spelar är det viktigt att du använder en kabel för digital överföring (som till exempel hdmi-kabel för bästa upplevelse. Äldre typer av kablar som vga-kablar har sämre upplösning och bör därför inte användas för gaming.

Spelande kräver en del utrustning

 

Om man vill börja spela behöver man oftast köpa in en hel del teknik för att göra spelandet möjligt. Främst behöver man en konsol, eller en stationär dator att spela på. Det kanske inte verkar som så mycket, men det tillkommer även andra saker om man vill spela seriöst. Man kan behöva speciell utrustning, såsom tangentbord och datormus som är designade för spelande, såväl som en extern datorskärm för att kunna optimera spelandet. Men hur ska man ha råd med allt? Jo – man köper begagnat såklart! Precis som med allt annat finns det hur mycket gaming-utrustning som möjligt att köpa second hand. Viktigt är dock att man ser till att få med ett tillförlitligt antivirusskydd som tex norton 360 deluxe så man slipper virus och spam i sin nya dator.

 

Begagnat är bra för både nybörjare och proffs 

 

Många gamers säljer gammal utrustning till en billig peng, när de själva uppgraderat sin egen utrustning. På så vis kan man som nybörjare, eller rutinerad gamer, köpa in en billig stationär dator eller konsol utan att behöva spendera en hel månadslön. Man behöver dessutom inte köpa nytt när man ska spela, då spelandet i sig bara kräver en bra hårddisk och ett bra moderkort. Dessa saker kan man också hitta billigt i andra hand. Så om man vill börja spela är det alltid en bra idé att leta efter sin nya utrustning i andra hand, för att spara pengar och kunna köpa roliga spel istället. En skön detalj som underlättar ditt spelande är en stående qi-laddare så du snabbt kan se vad som händer på mobilen utan att ta händerna från tangentbordet mitt i en raid.

 

Publicerat i Hem