3 tips inför en kommande köksrenovering

3 tips inför en kommande köksrenovering

 

Ett snyggt kök kan för många vara en avgörande faktor till huruvida man väljer att köpa en bostad eller inte. Ofta hittar man en bostad som redan har drömköket, men i andra fall kan ens framtida hem ha allt – förutom rätt kök. I dessa fall kan man därför behöva genomföra en renovering av köket innan man flyttar in. Så, vad ska man tänka på när man skapar sitt drömkök? Man ska byta köksluckor, skaffa måttbeställda bänkskivor och göra det så fint som möjligt, såklart! Här kommer tre bra tips att tänka på inför den kommande renoveringen.

 

  1. Välj rätt färg och material

När man renoverar köket är det viktigt att tänka efter vilken färgskala och vilka material man vill använda. Vissa inredningstrender kan verka toppen vid första anblick, men kommer de verkligen vara så snygga om några år? En bra tumregel är att välja tidlösa färg- och materialval när det kommer till kökslucka, bänkskivor och skåp. På så vis kan man vara säker på att köket ser bra ut i många år framöver.

 

  1. Köksö – eller inte köksö?

Köksöar är magiska – men finns det verkligen plats för en? Kompromissa inte på rummets luftighet och rymd bara för att en köksö verkar lockade. Köket kan till och med bli snyggare utan! Tänk på att köket ska utformas efter rummets storlek och inte göras till mer än vad det kan vara.

 

  1. Vitvaror spelar stor roll

Det har sagts förr, men det tål att sägas igen – välj rätt vitvaror för kökets design. En vit diskmaskin i ett svart kök ser bara inte bra ut. Välj vitvaror som kan integreras direkt i skåpen, för att dölja eventuella missar med färger och material. Det vore väl inte så snyggt med vitvaror som inte matchar färgskalan i ett nytt kök?

Budskapet är alltså enkelt – Byt köksluckor istället för att investera i dyra stommar.

 

Publicerat i Hem